person

Kæmper du med en spiseforstyrrelse?

I dag er der stor fokus på kropsopfattelse og kropsidealer, da der er et stigende antal der lider af en spiseforstyrrelse. Der er især på grund af de sociale medier, tendensen er steget. Her handler det nemlig om hvordan man fremstår overfor omverden.

Det handler hurtigt om hvor mange likes eller kommentarer du får for et opslag. Får en pågældende person ikke noget respons, eller negativ respons, kan det påvirke dem til en spiseforstyrrelse.

Heldigvis er der mange store virksomheder der er i gang med at gøre op for den kropsopfattelse, vi har af os selv og andre mennesker. Brands som både Barbie og Disney, har for eksempel stor fokus på at øge diversiteten på deres figurer. Således kommer vi væk fra at der kun er et ideal, som er det rigtige. At have en spiseforstyrrelse, er en dødelig sygdom, og er derfor altafgørende at komme af med igen.

Den mest udbredte spiseforstyrrelse i Danmark, er anoreksi. Udover anoreksi, er bulimi også udbredt. Mindre kendte spiseforstyrrelser er dog også overspisning, hvor den pågældende, spiser for kompensation for deres følelser.

Hvad er anoreksi?

Anoreksi er en spiseforstyrrelse der er kendetegnet ved angst for vægt, der resultere i undervægt, der er minimum 15% under normalvægten. Anoreksi kommer i forbindelse med at være angst for at bliver overvægtig. Den pågældende person kan anvender mange forskellige metoder for at opnå et vægttab.

Der er for eksempel flere der sulter, faster eller tvangs motionere. Et vægttab er fremprovokeret af den pågældende person selv, da patienten har en forvrænget kropsopfattelse af sig selv.

Anoreksi optræder ofte hos unge piger i teenagealderen, men kan også forekomme hos drenge. Spiseforstyrrelser, kan forekomme i alle aldre, og det er derfor vigtigt at vi som samfund gør op mod forvrængede kropsidealer.