globus-og-kort

Træn dit sind og få en bedre hverdag

Mange af os har for vane at drøne direkte ned i fitnesscentret efter arbejde, fordi vi har hørt at en god fysik er vejen til mere energi og bedre humør – hvilket kan have en invirkning på vores succes her i livet. Det er også rigtigt nok, men ligesom det er vigtigt at træne sin krop, er det mindst lige så vigtigt at træne sit sind og sin hjerne. I dette indlæg vil jeg komme ind på, hvorfor dette er vigtigt og hvordan du gør.

Færre bekymringer med et godt sind

I dag er fænomener som stress og depression blevet hyppige lidelser, som flere og flere oplever. Dette skyldes ofte at der ophobes for mange tanker, som hjernen ikke kan kapere i det lange løb. En god måde hvorpå du kan få aflast fra disse tanker, er ved at lede dine tanker over på noget andet.

Du kan betragte hjernen som et damplokomotiv. Der skal hele tiden frisk kul på maskinen, for at toget kan køre gnidningsfrit. Stimulerer du ikke hjernen med nye og anderledes tanker, kører hjernen i ring, hvilket gør at den til sidst overopheder – dette kan lede til stress eller depression.

Lær noget nyt hver dag

En anden måde hvorpå sindet og hjernen kan stimuleres, er ved at huske dig selv på, at du skal lære noget nyt hver dag.  Som nævnt tidligere er det rigtig fornuftigt at lede dine tanker hen på ikke-dagligdagsting. Sætter du dig for dagligt at bruge 5-10 minutter på at lære noget nyt, har du bedre forudsætninger for at holde dit sind og din hjerne toptrimmet.

Her får du nogle eksempler på, hvad du kan sætte dig for at lære:

  • 10 ord på spansk
  • Lær et rim udenad
  • Find en alternativ vej hjem
  • Skriv et kort digt
  • Lær 5 hovedstæder i Asien

Føler du at du har overskuddet til at lære mere omfattende emner, kan du med fordel tjekke websitet udemy.com ud. Her finder du online kurser hvor du kan lære alt lige fra at spille guitar, til at lave søgemaskineoptimering.