Her er fem ting, du ikke vidste om årets mode

5 ting du ikke vidste om årets mode

Hvad enten du hører til dem, som elsker eller hader mode, så er der ingen tvivl om, at de ting, som foregår på alverdens catwalks har større betydning for vores liv og adfærd, end man lige skulle gå og tro. Det er faktisk svært at undgå at blive påvirket, selv hvis man er typen, der elsker at hade mode og modetøj.

Derfor er mode også et fænomen, som er interessant at dykke ned i. På den ene side fordi den vækker mange følelser, idet den forsøger at diktere, hvordan vi skal se ud. På den anden side også fordi det er en industri, som skal blive ved med at genopfinde sig selv. Af den grund har vi her samlet 5 ting, du muligvis ikke vidste om årets mode.

1) Tilbage til 90’erne

En af de ting, der er helt tydelige, når man kigger på årets catwalks, er at der hentes masser af inspiration fra de voluminøse 90’ere. Efter en lang årrække med slimfit og påklistrede bukser, skal man nu ud og hente oversized kjoler, store blazere, ankellange jakker og striktrøjer.

2) Flere farver på drengen…

… og pigen for den sags skyld. Årets mode er nemlig også karakteriseret ved, at der er kommet langt flere farver i spil. Det gælder både blå, gul, lilla og pink, der får en større og mere fremtrædende rolle, og som skal være mere til at give karakter og personlighed til bæreren.

3) Den franske manicure

Troede du, at moden kun dikterer tøjvalg, sko og accessories, så tager du grueligt fejl. Selv de mindste detaljer spiller ind, og netop derfor er det også værd at pointere, at vi ser et revival for den franske manicure, som ellers oprindeligt er et 70’er-fænomen.

4) Løssluppent festdres

Når du skal til fest, så er det godt med det helt rigtige dres. Ifølge årets mode er dette outfit en blanding af det fine og det løsslupne. For eksempel vil det ikke være atypisk med kombinationen jakkesætsbukser og hawaiiskjorter til mænd.

5) Bæredygtighed og klimatiltag

Naturligvis er klimasnakken også nået til modeverden. Trods alt hører tøjindustrien til blandt de største klimasyndere. Derfor er det i stigende grad blevet populært at genbruge og upcycle tøj i stedet for at producere nyt.