Her er fem gode råd til hvordan du slipper af med din forkølelse

Slip af med din forkølelse i en fart

Vi må desværre konstatere, at en forkølelse ligger lige rundt om hjørnet hele året rundt. I gennemsnit rammes vi danskere nemlig af en forkølelse 5 til 10 gange om året. Har du først kureret dig selv mod en, ligger der i øvrigt 200 andre varianter klar til at slå til.

Det er drøn irriterende, og de fleste af os gør derfor, alt hvad vi kan for at slippe uden om snot og snue. Desværre går ikke det de flestes næse forbi, når kulden raser, vintermørket falder på, og vi alle rykker tættere sammen indendørs. Jo tættere vi er på hinanden, jo større er smittefaren trods alt.

Hvad gør du så, hvis uheldet er ude? Findes der en mirakelkur? Er et trick, som din lokale øre-, næse- og halslæge holder skjult fra dig? Gid man kunne svare ja, men den mirakelkur findes ikke. Heldigvis kan du mindske dine symptomer ved at følge disse råd:

1) Slip af med den tilstoppet næse

Hvis din næse er stoppet til, behøves du ikke ile til den nærmeste næsespray, da du rent faktisk kan opløse snottet ved at indsnuse saltvand. Hæld en lille smule salt (en lille teske) i et glas vand og opløs saltet. Derefter kan du bruge næsekande til at skylle næseborene.

2) Undgå tobaksrøg, støv og småpartikler

Vil du gerne af med din snue i en fart, så bør du undgå tobaksrøg for enhver pris, da det kan forværre dine symptomer. Ligeledes bør du undgå at komme i nærheden af støv og småpartikler, som kan udløse hosten og kilde i næsen.

3) Hold inde med træningen

Træning er rigtig sundt, bare ikke når du er forkølet. Her skal du holde dig i ro og lade kroppen bruge energien på at bekæmpe sygdommen.

4) Smertestillende piller

Når du har en forkølelse, kan du mindske symptomerne med smertestillende piller. De kan eventuelt give dig det skub, du har brug for til at kunne slappe helt af.

5) Håndhygiejne

Dette handler i højere grad om forebyggelse, end det handler om lindring, men det kan bare ikke siges nok. Om vinteren, når smittefaren er høj, og vi alle er eksponeret for at få en forkølelse, bør vi alle sørge for at få vasket hænder i tide og utide. Vi ender nemlig ofte med at smitte os selv ved at tage en bakteriefyldt hånd op til næse- og mundregionen.